Homepage

 

 

 

Werkwijze

Mijn werk in overzicht

Thema's........................................................

Visuele poezie
Muziek
Structuren en patronen
Collages

 

 

 

 

 

Vormgeving noem ik dat, wat voor een bepaalde functie gemaakt word. Te denken valt aan een boekomslag, een logo, trouw- of geboortekaartje. Van het Ex libris en mijn vormgeving vind je hieronder voorbeelden van mijn ontwerpen. Het Ex Libris is een eigendomsmerk, dat u voor in uw boeken plakt. Hierop staat, behalve de woorden 'Ex Libris' uw naam, en een afbeelding, die met u te maken heeft. Een soort van 'portret' dus. Wat het dan ook zeer geschikt maakt als cadeau. Persoonlijk en uniek. Hierbij een overzicht, waarin mijn werk(wijze) te zien is.

 

 
 

 

   
   
 

 

Componistenportretten (zie ook pagina Muziek)

Links boven elkaar 2x Tallis,

in het midden Handel

rechts 2x Schutz

onder een beeldende uitdrukking van Muziek:

de klanken vallen in een patroon: muziek!

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

     
     

 

 

   

Er zit een grote variatie in mijn ontwerpen.

Van een realistische afbeelding tot behoorlijk abstract, terwijl anderen bijvoorbeeld op basis van de letter als beeld- en uitdrukkingsmiddel ontstaan zijn. Wat het ontwerpen, inclusief het Ex Libris betreft, volgen hier voorbeelden. Hiermee krijgt u een indruk van dit werk van mij van de afgelopen 25 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

Ieder Ex Libris heeft weer een eigen verhaal en daarom is het zo geschikt als een persoonlijk cadeau. Een postzegelverzamelaar (de perforatierand), een New Agebeeld, ontplooiing, een zeilboot (BM-er, waarmee de ouders elkaar ontymoet hadden, shalom is een familie'kreet', en de kinderen gaven hun opuders zo een Ex Libris cadeau), een oude, doorleefde boom voor een oudere man, stukje Utrecht en een oude met behulp van de foto van een koolblad.
  Violist
 

 

 

 

Een bladwijzer als

nieuwjaarskaart

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn interpretatie van het Rietveld Schroderhuis, licht, open, de begrenzing ontkennend, waaronder twee interpretaties van mij van het Friese landschap.

 
   
   

 

 

     

 

       

Geboorte - en trouwkaartjes met de letter als beeldmateriaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Links Minimal Music in beeld: de patroonmatige herhaling met regelmatig kleine veranderingen, zo als een slinger in het beeld, rechts een andere vorm van ansichtkaart, onder een door mij ontworpen boekenbon.

 
       
       

 

 

 

 

 

Reacties, bestellingen en opdrachten:

huibsuurmond@casema.nl